Juli 2021:

 

Het lesrooster is bekend voor 2021-2022, zie lesrooster op onze site. 


Juni 2021:

De laatste lessen van het seizoen zijn een feit. Op woensdag 30 juni 2021 zullen de laatste lessen plaatsvinden. In de maand juli en augustus zijn we gesloten. De leden zullen binnenkort per mail informatie ontvangen over het nieuwe seizoen. Wij wensen iedereen alvast een hele fijne vakantie toe!

 

Nieuwe leden kunnen een mail sturen naar: info@laurasdance.com voor het aanmelden van een gratis proefles in september. Let op: van iedere leeftijdsgroep komt maar één unieke groep dus zorg dat je op tijd aanmeldt anders kom je op de wachtlijst.


April 2021:

Er zullen geen lessen plaatsvinden in de meivakantie van 24 april t/m 9 mei 2021. Dit kun je ook altijd terugvinden op onze web app van Studio Cloud.


Maart 2021:

Eindelijk mogen we buiten dansen (helaas nog niet voor de volwassenen), maar het begin is er!


Let op vanaf 2 maart 2021:

Je hebt per mail een nieuwe code voor zoom ontvangen voor de komende 8 weken.


24 februari 2021: de online lessen zullen blijven


Zoals jullie vast gehoord hebben, mogen wij helaas nog geen les geven in de gymzalen. Wij zullen dus nog even online blijven, totdat we horen dat we in de gymzalen mogen dansen. En die dag komt er zeker dus houd vol! 
Voorjaarsvakantie:

Geen online lessen van 20-28 februari 2021.


25 januari 2021:

Houd je e-mail de komende tijd goed in de gaten voor je les begint. Er komt een nieuwsbrief  met extra uitleg. 05-01-2021:

De leden van de dinsdaggroepen hebben vandaag rond 11.30 uur per mail een code ontvangen om in te loggen voor onze online trainingen. We gaan er met elkaar een feestje van maken! Morgen zullen de woensdaggroepen de code ontvangen en op vrijdag de vrijdaggroepen. Deze code kun je de komende weken telkens gebruiken dus bewaar het goed. We zien jullie deze week graag online. We zouden het prettig vinden als je via de app een afmelding plaatst als je niet aanwezig kunt zijn. Dan weten de docenten wie ze kunnen verwachten in de les. Dank jullie wel en hopelijk tot snel!


14-12-2020:

Helaas mogen er geen danslessen meer plaatsvinden t/m 19 januari 2021. Zodra ik meer weet, zal ik dat zeker melden. Ik wens iedereen toch fijne feestdagen toe, geniet van de kleine momenten. Groetjes van Laura Potters, Laura's Dance.


Herfstvakantie:

Het vakantierooster staat vermeld in de app die jullie als lid hebben ontvangen. Deze week zijn er dus geen lessen ivm de herfstvakantie (maandag 19 t/m vrijdag 23 oktober 2020).


17-09-2020:

Ons theaterlogo is klaar. De lessen kunnen opgestart worden!


17-09-2020:

Een leuk filmpje van de recreatiegroep 13-15 jaar staat op onze app bij video's. Deze groep loopt vol en hoe gaaf is dat! Samen met Charlotte maken ze van iedere les een feestje en onze leden kunnen dat nu zien in onze app. 


16-09-2020:

Wat zijn we blij met onze app. Zo kunnen de docenten zich bezig houden met de voorbereidingen van de lessen i.p.v. afmeldingen en alle andere administratieve handelingen. Onze eerste 35 leden zijn een feit en dat binnen een week! Wat een heerlijk vooruitzicht! Wel is onze vraag of iedereen die staat ingeschreven via de app een afmelding wil plaatsen. Dat scheelt de docenten een hoop werk vooraf. Dank jullie wel allemaal!


23-08-2020:

Alle leden die een definitieve inschrijving invoeren, krijgen een app! Dit ter compensatie voor de minder sfeervolle kennismaking tijdens de lessen. Deze app gaan we steeds verder uitbreiden. Zo kunnen we toch verbindingen maken met elkaar en iedere dag de sfeer voelen. Laura's Dance is trots dat hierin geïnvesteerd is en de leden zullen gedurende het jaar steeds meer leuke dingen ervaren, inclusief een spaarsysteem. Maar voor nu zorgen we eerst dat het systeem draaiende is. Iedereen kan een proefles aanvragen door enkel op de link te klikken bij inschrijven proefles. Zegt het voort! Over een dikke week mogen we dan eindelijk starten. 


22-08-2020:

Ivm het coronavirus zijn kinderen van harte welkom op de lessen, maar mag er bij de gratis proefles niet gekeken worden door ouders aan de kant. Dit ter bescherming van onze leden. Daarnaast verzoeken wij je aan de richtlijnen te houden die wij hebben opgesteld tijdens de wisselingen van de lessen. Het is voor ons allemaal even zoeken naar de juiste weg, dus hopen we op alle begrip. Wat zijn die richtlijnen:

 

- Je maakt kennis bij de voordeur en daarna zal de leiding het kind opvangen en helpen in de kleedkamer. Daarom hebben wij gekozen voor meer hulp, zodat er geen kind verloren in een kleedkamer zit te wachten. 

-Na de les wacht je totdat het kind weer naar buiten komt. Zorg buiten wel voor de 1 1/2 meter afstand, we gaan er vanuit dat iedereen zich daar verantwoordelijk genoeg voor voelt.

-Laura zal diezelfde week bellen om de les door te spreken en aan te geven hoe het kind het heeft ervaren. Zo zorgt Laura's Dance nog steeds voor het persoonlijk contact met de ouders. Voor kinderen vanaf 9 jaar gaan wij er vanuit dat ze zelf kunnen aangeven bij ouders hoe ze de les vonden. Maar natuurlijk mogen deze ouders zelf contact opnemen als ze daar toch behoefte aan hebben. 

-Was je handen voordat je naar de les komt en was je handen als je thuiskomt van de les.

-Kom niet naar de les als je klachten hebt. Denk dus altijd aan je medemens. 

-Zorg dat je thuis naar het toilet bent gegaan, probeer toiletgebruik zoveel mogelijk te voorkomen tijdens de les.

-Voor de lessen 18 jaar en ouder geldt de 1 1/2 meter afstand, ook tijdens het dansen. In de les zorgt Laura daarvoor, in de kleedkamer graag zelf over nadenken. 

 

Laten we er met elkaar een mooie tijd van maken!


30-07-2020:

Wat leuk dat we in 078 MGZN staan! 


03-07-2020:

Bjurre, een van onze docenten, heeft al veel ervaring opgebouwd.  Zo schrijft hij inmiddels zijn eigen nummers. Klik op het plaatje om het te beluisteren.

 

Bjurre zal in september 2020 starten met het opzetten van twee theaterklassen. Daarbij zal hij zingen, dansen en acteren. Geef je snel op voor een gratis proefles. De lessen worden gegeven op vrijdag in Dubbeldam. Zie lesrooster voor meer informatie.


03-07-2020:

Serra, een van onze docenten, staat met haar nummer op Spotify. Klik op het plaatje om het te beluisteren.

 

Bij Laura's Dance kun je naast dansen ook leren acteren en zingen. Zowel Bjurre als Serra kunnen je daarbij helpen. 


19-05-2020:

Vandaag ga ik een hele dag DVD's kijken. En natuurlijk zijn dat de DVD's van Laura's Dance. Ik sta in de tuin te dansen. Ik zoek nog wat creativiteit en dat heb ik op deze manier wel gevonden. Dat ik daarbij beweeg, is natuurlijk nooit verkeerd. Bij sommige nummers die voorbij komen, denk ik als maar: Lau, hoe heb je dat nummer ooit gevonden?  Ook mijn kladblok is aanwezig voor de nodige aantekeningen. Ik bruis van energie en kan niet wachten totdat het september is. Ik ga nu ook merken dat het nieuws zich aan het verspreiden is en dat mensen me gaan aanspreken. De beste reclame is nog altijd de mond-tot- mondreclame. Hoe leuk is dat!


15-05-2020:

Lieve dansers, helaas mag de bijeenkomst op vrijdag 26 juni 2020 nog niet doorgaan. Dat betekent dat we elkaar pas in september zullen gaan zien. En laten we duimen dat we dan ook lekker mogen starten met elkaar. Hoe dan ook, ooit zullen we weer lekker swingen!


22-04-2020:

Steeds meer vragen komen er en geheel logisch. Laura, wanneer start je met je dansschool? Hoe pak je het aan nu we opeens allemaal met onzekerheden zitten? En daarop is niet zomaar een passend antwoord te vinden. Natuurlijk wil ik dolgraag gaan lesgeven en plezier met elkaar beleven. Daarnaast besef ik ook heel goed dat ik startende ben en ik niet zomaar risico wil lopen. Ik verwacht nog steeds in september te kunnen starten. Welke zalen en tijden dit gaan worden is door deze situatie zeker nog niet duidelijk. Ik wacht liever nog een tijdje zodat ik de ontwikkelingen goed in de gaten kan houden. Ik kan dan niet anders dan adviseren om deze site goed in de gaten te houden. Niemand weet waar dit eindigt, we zullen het er toch mee moeten doen. Wel kan ik jullie vertellen dat ik enorm veel zin heb om met elkaar nieuwe herinneringen te maken. Aan mijn enthousiasme zal het dus niet liggen.


29-03-2020:

Wat leven we  in een chaotische wereld op dit moment. Deze weken zullen vast nog een tijdje duren. Ook dansscholen zijn gesloten en kunnen enkel digitaal hun lessen aanbieden. Dit raakt ons allemaal maar ik weet zeker dat het ons ook sterker maakt en verbindingen legt met elkaar. Niemand heeft dit ooit meegemaakt dus ook logisch dat iedereen er anders op reageert. Ik kan enkel het advies aan jullie geven om te blijven zingen en/of dansen. Muziek geeft je altijd kracht. Hoe alles zal gaan verlopen de komende maanden is voor niemand bekend. Maar ooit komt er een tijd dat we met elkaar kunnen gaan dansen. En dan dansen we de zorgen weg. Nu nog alleen maar dan met elkaar!


11-03-2020:

Het is de verjaardag van mijn vader maar helaas kunnen we hem niet meer persoonlijk feliciteren. Maar ik weet zeker dat hij daarboven meekrijgt dat ik Laura's Dance weer ga starten en wat zal hij trots zijn. De dansschool gaf hem altijd stralende ogen, zeker als hij in het theater zat. Ik ben dan ook heel blij dat hij de eerste twaalf jaar dansschool heeft mogen meemaken. Zijn stralende ogen vergeet ik nooit meer. 

 

De afgelopen weken verliepen wat moeizaam omdat mijn MacBook kapot is (harde schijf). Een hoop gedoe maar niets aan te doen. Werken op een andere pc is prima maar dan merk je ook hoeveel instellingen je moet wijzigen. En al die wachtwoorden voor ieder programma waar je in werkt. Het is wat het is, zullen we maar zeggen. 

 

Verder eindelijk groen licht gekregen voor  incasso's bij de bank. Dat valt niet mee als je startende bent maar met een prachtige begroting voor het eerste jaar is er alsnog goedkeuring gekomen. Ik had er niet aan moeten denken om eerst drie jaar contant op de les te moeten innen. Ik besteed die tijd liever aan het lesgeven. En dat is me, mede dankzij mijn zoon, gelukt. 

 

Nog een half jaartje, het is bijna nog niet voor te stellen. In juni komen de oudste dansers al een keertje samen om elkaar weer te ontmoeten. Een klein gezelschap maar ik hou juist van knus. Ik wil geen school meer met massa, ik wil juist meer aandacht voor het individu. En dat gaat zeker lukken zolang ik de school niet te groot maak. Daar ben ik zelf nog altijd bij. En ik heb heel veel geleerd van de twaalf jaar hiervoor. Dat mag ik allemaal meenemen. Ik ga de school lekker inrichten waarbij ik me zelf prettig voel. Dan straal ik en voelen de dansers dat ook. En zolang ik dat blijf doen dan zien we wel welke koers ik ga varen. Klein is fijn, dat vind ik momenteel wel bij mezelf passen. En ervaar ik dat ooit anders dan varen we gewoon een andere kant op. 

 

Daarnaast werk ik hard aan mijn boek. Volgende week ga ik weer een week schrijven en dan hoop ik de eerste versie afgerond te hebben. Dan volgt er nog een heel proces maar ligt er wel een basis. En ik ben ook zo blij dat ik iemand gevonden heb die de cover voor me wil ontwerpen. Dat gaat helemaal goed komen! Er is genoeg te doen. 


25-02-2020:

 Afgelopen week ben ik weer lekker bezig geweest. Het begon met een zakenlunch waarbij er oud dansers binnen kwamen toen ik zat te eten (toeval of niet....). We kwamen in gesprek en al die jaren dat we elkaar niet hadden gezien, waren opeens verdwenen. Er was direct sfeer en gezelligheid en het voelde als vanouds. Wat kan ik daar toch van genieten! Ze vroegen om een visitekaartje en wat was ik blij dat deze een week daarvoor gedrukt waren. Trots gaf ik het kaartje. Ook ik had dit contact en het enthousiasme gemist. Heerlijk om dat andersom dan ook terug te krijgen. 

 

Daarnaast heb ik een gymzaal geboekt voor de mensen die kennis willen komen maken, zowel oud leden als nieuwe leden zijn van harte welkom. Dit is op vrijdagavond 26 juni 2020 van 19.30-20.30 uur, locatie: van Schendelstraat 27, Dordrecht (zaterdag vervalt). Er zullen inschrijfformulieren liggen die je na de gratis les kunt invullen. De les is bedoeld voor 12 jaar en ouder dus ook de volwassenen zijn van harte welkom! De kinderen onder de 12 jaar komen op de lessen in september kennismaken. Graag even per mail (info@laurasdance.com) aanmelden of je daarbij aanwezig bent. Je krijgt altijd een reactie terug en dat is dan tevens  je toegangsbewijs voor die avond.  

 

Daarnaast is er een conceptrooster gemaakt. Zodra er meer duidelijkheid is dan komt het rooster op de site te staan. We zijn druk bezig geweest om de hulpleiding in te delen en dat is gelukt. 

En ik kan iedereen beloven dat deze hulpleiding, samen met de hoofdleiding, liever gisteren begonnen dan pas in september. En dat enthousiasme is nu precies waar ik op gehoopt had. Ik wil geen grote dansschool maar een dansschool waarbij iedereen echt geniet van het samenzijn met elkaar. En daarbij mag je iedere stap verkeerd zetten. In de enquete had iemand gemeld: Ik zie het als een plek waar je met elkaar kunt dansen ook al bak je er helemaal niets van. Dat vond ik zo'n mooie zin en de persoon die dat heeft neergezet beseft heel goed wie ik op dit moment ben. En omdat de enquete anoniem is, blijf ik voor altijd met de vraag zitten: Wie zou mij zo goed kennen?


03-02-2020:

Terwijl één van onze hoofdleiding lekker in Rome zit, zorg ik deze week dat Laura's Dance bijna klaar is voor de start in september. Daarnaast schrijf ik verder aan mijn boek over de eerste periode van Laura's Dance. Deze maand ga ik samen met Charlotte op cursus BHV. Naast mijn HBO medische basiskennis en mijn EHBO vind ik ook deze cursus belangrijk. 

 

De afgelopen week heb ik de bijscholingen communicatie en Enneagram doorlopen. De bijscholingen hebben raakvlakken die ik voor mijn beide bedrijven kan gebruiken, heerlijk is dat! Daarnaast heb ik weer een hele enthousiaste moeder aan de lijn gehad die vertelde dat haar dochter staat te popelen om te mogen beginnen. Wat is het toch fijn om mensen die je lang niet meer gesproken hebt opeens weer aan de lijn te krijgen. 

 

Vrijdag mocht ik een dansles overnemen van Nele en wat was dat leuk. Deze les was in Dongen, mijn geboorteplaats. Ouder worden en lijden aan dementie valt toch niet mee. Muziek en dans is zo belangrijk, jong en oud, gezond of ziek, iedereen kan er aan meedoen. Het geeft heel veel vreugde en legt enorm veel verbindingen met elkaar! En wat hebben de mensen om me gelachen toen ik vol passie bezig was met ieder individu dat ik niet in de gaten had dat mijn hak van de dansschoen eraf viel. Overal lag rubber maar zo'n blooper maakte wel direct de sfeer. Ik ging met veel energie naar huis toe. 

 

Woensdag een afspraak met Charlotte van drukkerij Jonkheer want marketing en promotie staan op de agenda voor de komende tijd. 

 

Dan rest mij enkel nog om een rooster te maken met daarbij de juiste zalen. Indien iemand nog een tip heeft voor een prachtige dansruimte (of meerdere) dan hoor ik het graag. Het rooster wil ik er in juni 2020 opzetten. So far so good!!

 


27-01-2020:

In de afgelopen week is er weer veel gebeurd. Het netwerken is opgestart, ik heb nagedacht over een rooster, steeds meer mensen komen met ideeën en dat is zo leuk, ik heb me wat verdiept in locaties en ook nog een stuk van mijn boek doorgeschreven. Daarnaast komen er nu echte inschrijvingen binnen via de post. Deze mensen kunnen niet wachten om te gaan starten. 

Ik ben blij dat ik deze stap heb durven zetten. 


17-01-2020:

De derde groep is inmiddels bekend en zal gaan worden: dansers met een beperking. Ook daar heb ik  lieve reacties van ontvangen en vandaar dat ik Monique en Charlotte heb benaderd. En wat waren ze beide enthousiast. Welke dag en locatie valt nog niet te zeggen maar we kijken er enorm naar uit! Weet je iemand die van dansen houdt en een beperking heeft, geef het dan door zodat we er weer een leuke groep van kunnen maken. 


16-01-2020:

Volg ons nu ook op Instagram en Facebook, zie onderaan deze pagina. 


16-01-2020:

Er hebben zich al meerdere oud-selectiemeiden aangemeld om in september te starten. Ze geven allemaal aan dat er een persoonlijk gemis is. Ik ben heel blij met de mailtjes. Ze willen het Laura's Dance gevoel terug  en er volgen daarvan steeds meer meiden. Hun mails zijn hartverscheurend in wat ik lees en wat ben ik blij dat we weer aan het familiegevoel kunnen werken. Succes in prestatie is leuk maar passie en aandacht voor het individu is nog veel belangrijker. Wat als je de lat eens wat lager legt om te gaan voelen wat je zou kunnen voelen binnen een dans? Leer je dan niet nog veel meer over jezelf?

 

Het aankomend jaar gaan we vanuit recreatie goed observeren zodat we het jaar daarop een mooie start kunnen maken. Daarin is er niets veranderd, we selecteren vanuit de recreatiegroepen. Wel zijn we ons aan het verdiepen welke soort wedstrijden dat gaan worden (wensen daarin mag je altijd doorgeven).

 

Daarnaast komen er ook mailtjes binnen van nieuwe leden die via via ooit over de school gehoord hebben. En ook daar ben ik dankbaar voor. Het is immers een nieuw hoofdstuk waarbij iedereen meer dan welkom is!


13-01-2020:

Afgelopen week was een prachtige week. Op dansgebied heb ik na drieënhalf jaar weer mijn danssneakers uit de kast gepakt. Ik mocht invallen bij twee volwassenen groepen in Papendrecht. Samen met een vertrouwde hulpleiding op pad. Dat was best heel vreemd na drieënhalf jaar. Zou het lesgeven nog wel in mijn systeem zitten? Fijn om dit bij een andere dansschool direct te mogen ervaren. En wat was ik blij toen de volwassenen hun prachtige terugkoppelingen gaven. Het leek net alsof ik gisteren nog in de zaal had gestaan, het voelde direct vertrouwd. Lesgeven is net als fietsen, je verleert het nooit. Dat wil niet zeggen dat het een gemakkelijk beroep is want je moet echt aan alles denken. Je staat iedere minuut "aan" en weet nooit wat er gaat gebeuren. Ik ging met een voldaan gevoel naar huis. Ook de dansschoenen willen een nieuwe start, het zwarte rubber schoot alle kanten op. Gelukkig heb ik nog een half jaartje.


08-01-2020:

Er komen twee volwassenen groepen, een recreatiegroep en een gevorderde groep.

Dit kan ik al bekend maken omdat dit zichtbaar is geworden middels de voorinschrijvingen. Erg leuk dat ook oude bekende van jaren geleden weer gaan deelnemen aan één van de groepen. De info over locatie, tijdstip etc zal nog even op zich laten wachten. Wel staat vast dat dit voor beide groepen de vrijdagavond zal gaan worden. Zegt het voort! Mijn doel voor beide groepen: veel lol maken, de rest om je heen even vergeten en heerlijk bewegen op verschillende soorten muziek. 


05-01-2020:

De eerste inzending is een feit en wel uit onverwachte hoek. Ik voel me een rijk mens dat mensen terug komen naar mijn dansschool en ik ze weer in de armen kan sluiten. Ook ik heb mensen gemist en weet: Niets is voor niets. Dank je wel Romy Lodder voor je mooie woorden. Kijk gauw bij inzendingen om het stukje te lezen. 


02-01-2020:

Het nieuws is 1 dag oud vandaag. Ik weet niet wat me overkomt. De video is al meer dan 800 keer bekeken, de voorinschrijving is gestart en ik wil ze allemaal persoonlijk gaan beantwoorden (uitdaging en nooit verwacht dat het zo extreem in het hart van mensen zit). Dan een volwassenen groep die al vol zit omdat er zoveel reactie's komen, zelfs van mensen die ik al tien jaar niet meer heb gezien. De eerste peuter is ingeschreven (en die was toch nog niet geboren toen ik stopte...). Mooie persoonlijke berichten waarbij ik lees hoe mensen het ooit hebben ervaren (huilmomentjes voor mij van geluk zo mooi het verwoord is).  Dansers die ooit weg zijn gegaan en nu toch contact met me opnemen dat ze ook mijn kant hebben begrepen en ze nooit elders hebben gevoeld wat ze bij Laura's Dance wel voelde (dat vind ik één van de mooiste complimenten), mensen die al mooie stukjes op de site in het gastenboek zetten (nog meer tranen van geluk), prachtige vijfsterren op de Laura's Dance Facebook pagina (dank daarvoor).

 

Vandaag een dagje theater, ik mag helpen bij een AZC centrum. Wat zal ik daar stralen en ook weer veel van leren. Ik neem het allemaal mee naar september 2020. 

 

Lieve mensen, dank voor jullie enthousiasme en ik hoop dat er nog veel verrassende inschrijvingen zullen volgen. En dat boek over deel 1 van de dansschool.........hopelijk kan ik dat nieuws in 2020 ook nog brengen. Stapje voor stapje bouwen we verder. Bedankt allemaal! Ik denk dat ik maar een emmertje bij mijn bed zet om de tranen op te vangen, haha. 


Nieuwsbrief

Deze zullen pas online komen als de dansschool gestart is.

💃💃💃💃